VGO-Support

VGO-Support te Breda

VGO Support BV maakt op dit moment al gebruik van een Microsoft 365 SharePoint omgeving. Op dit moment heeft VGO Support BV Microsoft basis accounts en een Outlook.com account waarmee alle werkstations zijn voorzien van een MS-Office licentie. Voordat we verder gaan zal het licentiemodel worden omgezet naar zakelijk, de laptops worden voorzien van een Windows 10 PRO versie en een nieuwe Office 365 installatie.

De projecten bestanden staan opgeslagen in de SharePoint ‘Documenten bibliotheek’. Geconstateerd is dat er meer dan 150.000 bestanden zonder indexering in deze SharePoint library zijn opgeslagen, waar een maximum van 5.000 geldt.

Technische gezien kunnen veel meer bestanden in een enkele library worden opgeslagen, maar functioneel blijft het toch een issue‘.

Vooralsnog zijn er geen perfomance issues of is er data verloren gegaan, maar het risico is aanwezig dat dit binnen afzienbare tijd kan optreden. Gezamenlijk zullen we kijken of het mogelijk is de data her te verdelen over verschillende libraries, door gebruik te maken van bijvoorbeeld ‘Archieven’. Het kan zijn dat het verplaatsen van grote hoeveelheden data een issues met zich meebrengt en moeten we zien of ‘ShareGate’ een haalbare oplossing is.

De beveiliging van de Microsoft 365 tenant zal verder worden aangescherpt voor zowel de email als de data. Omdat zij vaak informatie met derden delen, wordt hiervoor een speciale beveiligde bubble aangemaakt.

Ook zijn we bezig met het onderzoeken hoe we de projecten applicatie Simplicate kunnen koppelen met SharePoint. Voor de koppeling werkt Officekunsig samen met een partner. Verder zal de koppeling de synchronisatie issue weg gaan nemen, omdat per project een Team zal worden aangemaakt op basis van een ID en naam vanuit Simplicate.

Hier is dus duidelijk sprake van maatwerk. En dan is het absoluut noodzaak dat dit gedaan wordt door specialisten zoals Officekundig. Want zeker op het gebied van beveiliging kan hier veel fout gaan. Er zijn meestal meerdere oplossingen mogelijk voor 1 probleem. Een goed vooronderzoek is dan ook heel belangrijk. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken waar de uitdagingen liggen binnen uw bedrijf. Bij iedere oplossing hoort ook een ander budget, maar net wat het beste bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen! Klik hier!