365 dagen optimaal rendement

met Microsoft 365

 

Referenties

 
 Lely logo

Lely Campus is een corporate organisatie waar security op nummer een staat. Samen met IT-Operations richt OfficeKundig de beveiliging verder in. De basis van een juiste beveiliging is niet alleen monitoren en registreren van aanpassingen, maar ook analyse en remidiation.

livingstone

LivingStone heeft Officekundig gevraagd om een demo omgeving Microsoft 365 waarin gedurende enkele weken kan worden getest met de mogelijkheden van Sharepoint, Teams en beveiliging. LivingStone heeft meer dan 70 projecten opgeslagen op een server on-premise. Na de testperiode zal met powershell een script worden gemaakt om het aanmaken van projecten folders eenvoudiger, makkelijker en te versnellen. 

 

sigra

Bij stichting Sigra zijn we begonnen met een eerste analyse van alle data op de on-premise server. Deze data wordt tezijnertijd overgezet naar SharePoint. Ook zullen er Teams worden aangemaakt met speciale aandacht voor projecten en natuurlijk de beveiliging van de M365 tenant. Later zal ook worden gekeken of we processen kunnen automatiseren met behulp van PowerApps en PowerAutomate. Na de analyse gaan we eerst een implementatie voorstel schrijven vervolgens een pilot starten alvorens een big bang uitrol. Aan het einde van het traject gaan we de medewerkers trainen in het gebruik van SharePoint en Teams.

 

tritium

Not started yet! maar de bedoeling is idem dito de eerder uitgevoerde trajecten:
Bij Tritium Advies zijn we nog in onderhandeling, maar ook deze onderneming wil de data op de on-premise server overzetten naar de cloud Microsoft 365. De data zal worden overgezet naar SharePoint. Ook zullen er Teams worden aangemaakt met speciale aandacht voor projecten en natuurlijk de beveiliging van de M365 tenant. Later zal ook worden gekeken of we processen kunnen automatiseren met behulp van PowerApps en PowerAutomate. Na de analyse gaan we eerst een implementatie voorstel schrijven vervolgens een pilot starten alvorens een big bang uitrol. Aan het einde van het traject gaan we de medewerkers trainen in het gebruik van SharePoint en Teams.

 TeamInc

Ik heb net een analyse fase afgerond bij de internationale onderneming TeamInc. De implementatie van SharePoint staat gepland voor juni 2021. Alle data staat nu op een Small Business Server 2013 en moet worden overgezet naar Microsoft 365. TeamInc maakt gebruik van vele procedures die continu wijzigen. De wijzigingen worden door verschillende medewerkers uitgevoerd. Door de bomen zagen ze het bos niet meer en Officekundig heeft de processen inzichtelijker gemaakt met PowerApps en de porcessen effecienter door gebruik te maken van PowerAutomate. Iedereen met toegang kan nu zien wat de status van een aanvraag is en waar het proces zich bevind.

 

MYOB

Wat is het toch ontzettend fijn als je zo iemand als Jan kent. Niet alleen weet hij alles uit Office 365 te halen en met praktische directe oplossingen perfecte ondersteuning te bieden, hij doet dat ook nog op zo'n manier dat je je als totale IT-nitwit niet compleet verloren, maar juist gehoord voelt. En dat is fijn. Niet iemand die arrogant over je heen zit te blazen en zich verzucht als je wat "doms" zegt, maar begrip, geduld en adequaat handelen. Zalig vind ik dat! Ook het inrichten van een e-mail handtekening met verwijzing naar social media en naar diverse credentials was voor mij een brug te ver, maar als een echte IT-veteraan, hield Jan mij er doorheen. Goedlachs, benaderbaar en professioneel, het klinkt misschien niet deftig, maar Jan weet echt ALLES van Office 365!!!

cmenp 

Bij Claasen, Moolenbeek & Partners heb ik de remote omgeving van regio Zuid- & West Nederland gemigreerd naar een Microsoft 365 omgeving. CM&P maakt nu volledig gebruik van SharePoint in combinatie met Teams.

 VG

Voor de Vitaliteitsgroep ben ik bezig met het efficiënter inrichten van de bestaande SharePoint omgeving. Ook de afscherming van gegevens (wet AVG) speelt hierin een belangrijke rol. Voor coaches worden nu nog een takenlijst aangemaakt via powershell, waarvoor binnenkort een GUI front-end voor wordt ontwikkeld. De coaches waren onbekend met SharePoint en Teams en hiervoor heb ik een manual gemaakt en een bijbehorende training gegeven.

Jan heeft ons, de VitaliteitsGroep, enorm weten te helpen om het bekende office 365 helder te krijgen. Dit o.a. door middel van linken om direct naar voor ons belangrijke pagina's te gaan en waar wij op een handige, door Jan bedachte wijze, informatie avg-proof kwijt kunnen. Er gaat meer achter schuil dan je in eerste instantie denkt. Het werkt allemaal zeer efficient, veilig en snel. Jan snapt dit oerwoud van 365 waar wij zelf vast dreigen te lopen. Ook staat hij ons direct bij als er vragen zijn, iets verandert moet worden of anders.

 Chimera Projects

Voor Chimera projects heb ik een conversie uitgevoerd van een 'Classic' naar een 'Modern' SharePoint omgeving. Chimera projects en haar klanten maken nu ook gebruik van MS-Teams en Microsoft 365 groepen met gebruikers. 

 Jolarbo

Bij Jolarbo ben ik bezig om voor al hun klanten SharePoint in combinatie met Teams beschikbaar te maken. Klantgegevens zullen worden afgeschermd en beveiligd volgens de wet AVG. Voor deze klant is de grote winst, dat er minder reistijd is en de klanten van Jolarbo online hun VCA rapporten kunnen inzien.

 Haans

Om alle in- & outs  van Microsoft 365 te leren kennen heb ik bij Haans Advocaten een workshop gegeven.

 Thoen

Voor Thoen Engineering heb ik een Excel aanpassing gemaakt, waardoor meetinspecties gemakkelijker kunnen worden verwerkt.

 PMC

Bij de PMC groep heb ik in de breedste zin van het woord netwerk ondersteuning gedaan.

 11dedruk

Voor de 11de Druk heb ik een ‘Microsoft Excel functie’ gemaakt, waarmee 15 talige productcodes kunnen worden omgezet naar een zogenaamde ‘EAN13’ barcode.

 

ITZaken2

Samen met IT-Zaken help ik klanten om hun SharePoint omgeving efficienter in te richten.

 Blink Advies

Bij Blink Advies heb ik een analyse mogen uitvoeren. Uit de analyse is een voorstel voor implementatie in SharePoint gekomen. Gebruikers en groepen per library zijn vastgesteld, zodanig dat de omgeving voldoet aan de wet AVG. Vanwege de Corona crisis is de implementatie tot nader order uitgesteld.

 Rood Risicobeheersing

Samen met Rood Risicobeheersing helpen we ondernemingen met 'Microsoft 365 en de AVG'.Tegenwoordig is er een breed scala aan clouddiensten, waarmee het voor ieder bedrijf mogelijk is om basis werkplekvoorzieningen aan de medewerkers ter beschikking te stellen. Omdat iedere organisatie, groot of klein, aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet voldoen, is het van belang dat de werkplekvoorzieningen daarin faciliteren. Microsoft 365 biedt je verschillende middelen om aan de vereisten van de AVG te voldoen.

logo

Voor Qlimaat Totaal heb ik het proces van offertes en facturen maken geoptimaliseerd, met als gevolg dat deze klant veel meer tijd overhoudt om aan zijn klanten te besteden.

logo stratosclub

Voor StatosClub heb ik al hun bestanden naar SharePoint overgezet. De werknemers van StratosClub werken veelal remote en kunnen nu tegelijkertijd in dezelfde documenten en bespreken.

Logo Dentech

Bij Dentech zijn alle gegevens gemigreerd naar SharePoint en de beveiliging van de Microsoft 365 tenant is aangepast. Er zijn gebruikersgroepen aangemaakt met specifieke rechten, Advanced Threat Protection (ATP) en Data Loss Protection (DLP) is geconfigureerd. Dentech ontvangt maandelijks automatisch een overzicht van bedreigingen op hun systeem en er zijn triggers geconfigureerd die een alarm genereren wanneer bedreigingen op het systeem dreigen plaats te vinden.

 Logo KLST

Bij Kleine-Staarman Advies zijn alle gegevens gemigreerd naar SharePoint. Voor deze onderneming is een AVG inventarisatie uitgevoerd met als resultaat dat procedures en de beveiliging van de Microsoft 365 tenant zijn aangepast. Er zijn gebruikersgroepen aangemaakt met specifieke rechten, Advanced Threat Protection (ATP) en Data Loss Protection (DLP) is geconfigureerd. Kleine-Staarman Advies ontvangt maandelijks automatisch een overzicht van bedreigingen op hun systeem en er zijn triggers geconfigureerd die een alarm genereren wanneer bedreigingen op het systeem dreigen plaats te vinden. De klanten van Kleine-Staarman Advies hebben nu de mogelijkheid om persoonlijke bestanden op een veilige manier te uploaden. Wanneer deze bestanden zijn ge-upload in een ‘speciale folder’, krijgen geselecteerde medewerkers een melding door middel van een email. 

Erg goed geholpen door Jan. Ik had niet goed zicht of mijn Office365 veilig was ingeregeld, Jan heeft dit efficiënt en transparant geregeld

 Logo Jacobs Elektro

Om het kennisniveau van de medewerkers van Jacobs Elektro BV naar een hoger platform te tillen hebben we Microsoft Excel ‘Basis’ & ‘Advanced’ trainingen gegeven.

 Logo Jacobs Elektro

Door de RIVM-maatregelen werden wij 'Samen in de regio' genoodzaakt een gepland evenement volledig digitaal te gaan organiseren. Gelukkig stond Jan Sleeboom ons met raad en daad bij, waardoor wij in no time de breakoutrooms digitaal via Teams konden aanbieden aan de deelnemers. Zonder deze inzet van Officekundig hadden we niet het resultaat kunnen boeken dat we voor ogen hadden. Geweldige service van Jan, zelfs in het weekend stond hij voor ons klaar.

 Progrezz

Bij Progrezz zijn alle gegevens gemigreerd naar SharePoint en de beveiliging van de Microsoft 365 tenant is aangepast. Er zijn gebruikersgroepen aangemaakt met specifieke rechten, Advanced Threat Protection (ATP) en Data Loss Protection (DLP) is geconfigureerd. Progrezz ontvangt maandelijks automatisch een overzicht van bedreigingen op hun systeem en er zijn triggers geconfigureerd die een alarm genereren wanneer bedreigingen op het systeem dreigen plaats te vinden.

 

 

 

footer colors