Real-Time vertaalfunctionaliteit in MS-Teams

13 maart 2022

Live vertaling voor Microsoft Teams-vergaderingen is nu een realiteit

Een nieuwe add-on heeft real-time vertaalfunctionaliteit geïntroduceerd voor videovergaderingen op Microsoft Teams, waardoor de kloof met rivaliserende leverancier Zoom wordt gedicht.
De dienst wordt geleverd door een bedrijf genaamd Interprefy, dat werd uitgenodigd om zijn cloud gebaseerde vertaalaanbod te integreren in Microsoft Teams.
De integratie geeft Microsoft-klanten toegang tot Interprefy’s netwerk van professionele tolken, die op verzoek inbellen bij vergaderingen. Zodra een sessie is begonnen, kunnen gebruikers via een vervolgkeuzemenu schakelen tussen de originele audio feed en de vertaling van de tolk.
Tot nu toe kon Microsoft geen machinale of menselijke vertalingen aanbieden, maar de integratie van Interprefy in het Teams-platform zal deze leemte opvullen in plaats van een first-party aanbod.

“Dit is een enorme stap in de richting van exclusiviteit en toegankelijkheid van wereldwijde bijeenkomsten om intercultureel begrip en samenwerking te bevorderen.”

Afzonderlijk, maar in dezelfde geest, kondigde Microsoft eerder deze week aan dat het zijn functie voor live ondertiteling zou openstellen voor een grotere groep gebruikers in een poging de toegankelijkheidsnormen te verbeteren.
De live ondertitelingsfunctie van Microsoft Teams, die kort na de verschuiving naar werken op afstand werd geïntroduceerd als gevolg van de pandemie, is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan videovergaderingen de draad van het gesprek effectief kunnen volgen.
Tot nu toe was de functie voor live ondertiteling afgesloten achter een registratiemuur. Met andere woorden, als iemand als gast deelneemt aan een vergadering via een door de gastheer verstrekte link, zou hij het zonder de toegankelijkheidsfunctie moeten stellen.

Maar dit zal niet langer het geval zijn, dankzij een update die naar verwachting eind april 2022 zal verschijnen.

Bron: TechRadar

Geen idee hoe en waar te beginnen? Maak dan een afspraak met Officekundig, wij komen graag bij u langs op uw locatie om u verder te helpen!< Terug naar overzicht