Nieuwe update MS-Teams

18 december 2021

Microsoft Teams krijgt een nieuwe update waarmee gebruikers hun microfoon tijdelijk kunnen uitschakelen tijdens een vergadering.

Nieuwe update MS-Teams: Microsoft heeft aangekondigd dat de functie “Druk om dempen op te heffen” wordt uitgerold naar de Teams-desktop app. De desktop-app van Microsoft Teams ondersteunt al een speciale knop en een sneltoets (Ctrl+Shift+M) om te schakelen tussen mute– en unmute-statussen. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen deelnemers aan een vergadering hun microfoons echter snel weer uitschakelen met een sneltoets. De functie is bedoeld om achtergrondgeluid te verminderen en organisatoren te helpen hun vergaderingen soepel te laten verlopen.

Hoe de functie ‘Druk om dempen op te heffen’ in Microsoft Teams in te schakelen

  • Om deze functie in te schakelen, moet u op het pictogram met de beletseltekens (. . .) in de linkerbovenhoek van Microsoft Teams klikken en op Instellingen klikken. Schakel op het tabblad Privacy de schakelknop “Toetsenbordsnelkoppeling om dempen op te heffen” in.
  • Neem nu deel aan een gesprek of een vergadering in Microsoft Teams en klik op de mute-knop. U kunt het dempen van uw microfoon tijdelijk opheffen door respectievelijk de toetsen Ctrl+Space op Windows en Option+Space op macOS ingedrukt te houden. Laat vervolgens de Ctrl+Space-toetsen los om uw microfoon weer te dempen.

 

Het is belangrijk op te merken dat deze functie momenteel beschikbaar is als openbare preview in de Teams-desktop client, maar binnenkort ook voor internetgebruikers beschikbaar moet komen. Volgens de Microsoft 365-roadmap wordt de update naar verwachting later deze maand uitgerold naar Standard en Government Cloud Customers (GCC).

Meer weten over deze nieuwe update MS-Teams? Officekundig helpt u graag! Neem vandaag nog contact met ons op!< Terug naar overzicht