Microsoft Azure Platform

Microsoft Azure Platform

(voorheen: Windows Azure Platform) is een Cloud platform van Microsoft (beter bekend als een Saas oplossing) waarmee een aantal internetdiensten aangeboden kan worden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf.

(SaaS) Staat voor Software as a Service. De software hoeft niet per definitie geïnstalleerd te worden op de computer van de gebruiker, alles gebeurt via het web. Ook toegang tot bestanden en mappen gebeurt via een web-interface. Er zijn API’s beschikbaar of andere protocollen om toegang te krijgen. Een (API) Application Programming Interface is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Je zou kunnen zeggen de boodschapper die een verzoek indient bij een provider en vervolgens het antwoord terugkoppelt. Het Azure Services Platform gebruikt een aangepast besturingssysteem Microsoft Azure om een cluster van servers te beheren die in het datacenter van Microsoft staan.

Het platform levert de onderstaande diensten die los van elkaar kunnen worden gebruikt:

  • Windows Azure
  • SQL Database
  • Azure AppFabric
  • Live Mesh
  • SharePoint
  • Dynamics CRM

Wat een termen allemaal! Maar wat kunt u hier nu precies mee met uw bedrijf? De mogelijkheden zijn zeer groot, die kennen wij. Uw behoeften kent u. Daarom gaan wij graag met u in gesprek om te bekijken hoe we dit het beste op uw bedrijf kunnen toepassen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken zodat we de mogelijkheden in kaart kunnen brengen. Klik hier voor alle contactgegevens.