Beveiligingslek Synology NAS

25 februari 2022

Beveiligingslek Synology NAS:  er is een kwetsbaarheid ontdekt in het besturingssysteem van zijn NAS-toestellen, die door aanvallers kan worden misbruikt om willekeurige code uit te voeren. Het gaat om alle modellen die gebruikmaken van DiskStation Manager 6.2 en 7.0.

Om malafide code uit te voeren, moeten de aanvallers op afstand zijn ingelogd op de nas. Synology heeft nog geen details bekendgemaakt over het exacte type login, de achterdeur is in ieder geval als “belangrijk” geclassificeerd op de website van de fabrikant. Want niemand zit te wachten op een Beveiligingslek Synology NAS!

Daarnaast heeft het bedrijf alvast een fix uitgebracht die het lek moet dichten (6.2.4-25556-5 of hoger), al is deze enkel gericht op DSM 6.2. Gebruikers wiens apparaat op versie 7.0 draait, moeten helaas nog wachten op een patch. Via deze link kun je de benodigde updates terugvinden voor je Synology-nas, het valt aan te raden om deze snel mogelijk te installeren indien ze beschikbaar zijn.

> Bron: Hardware.Info

Heeft u zo’n NAS? Of een ander type NAS en maakt u zich zorgen? Wij komen graag bij u langs om de situatie te onderzoeken en u een passende oplossing te bieden. Maak vandaag nog een afspraak, onze gegevens vindt u hier!< Terug naar overzicht